Om Företaget

PTkonsulternas värdegrunder

PTkonsulterna, Vårt mål är att inspirera, motivera och ge dig kunskap och verktyg för att du som kund skall nå dina mål på ett effektivt och säkert sätt.

Vi på PTkonsulterna tror att genom kunskap och förståelse skapar det energifulla och välmående individer. Det gör vi genom att erbjuda dig expert kompetens inom kost och träningslära.

Vi har över 25 års erfarenhet och har hjälpt hundratals människor att komma i form och ändra sin livsstil. Våra PT (Personlig Tränare) har gedigen utbildning och skräddarsyr ditt tränings- och kostprogram efter dina förutsättningar, behov och mål. Detta gör vi på ett säkert och effektivt sätt.

Varje människa är unik och behöver därför individuellt anpassat upplägg av träning, kost, coaching för att få bästa resultat. Detta ger dig motivation och inspiration att vilja förändra.
Vi håller oss ständigt uppdaterade kring aktuell forskning för att kvalitetssäkra verksamheten och se till att företaget utvecklas.

Hur PTkonsulternas startades!

PTkonsulterna startades av Linda Edengren 2005, efter att mina två underbara barn kommit och jag var i behov att komma i form igen. Jag jobbade då som kallskänka och konditor och älskar allt med mat och bakning men tiderna passade inte mig så bra och jag ville utveckla mig inom träningsbiten då jag brinner för träning och kost. Varför inte börja jobba med det jag har erfarenheter av sen 20 år tillbaka att få använda mig av all kunskap och få förmedla den till alla andra. Efter att jag ägnat hela mitt liv sen jag var 7 år till träning i olika former allt från simning, friidrott, Handboll, Gymnastik, Skidåkning, fotboll och en massa andra idrotter så fastnade jag som 12 åring mer och mer för Badminton och där jag var bland Sveriges bästa juniorer och tävlade för Sverige ute i världen. Några år senare då jag satsade mer och mer för att bli en av Europas bästa badmintonspelare som junior tränade jag två pass om dagen. Jag behövde bli starkare och explosivare i benen och sökte då upp ett gym för att lära mig styrketräning för att bli mer explosiv. Där fanns ingen som kunde hjälpa mig, Jag fick titta på andra hur jag skulle träna? eller hur mycket? eller hur ofta? då det inte fanns PT på den tiden. Jag började på egenhand och tänkte ju mer desto bättre för så är det inom tekniksporter….. gäller absolut inte inom styrketräning. Eftersom det inte fanns någon som jag kunde vända mig till så tränade jag helt fel och på tok för mycket. Resultatet vart över träning och näringsbrist som sen visade sig i Semifinalen på Nordiska mästerskapen i badminton då jag fick kramp i båda benen och magen och åkte Ambulans in på St:Görans sjukhus och hade då drabbats av näringsbrist efter en tid med fel sorts mat och för mycket träning. Jag fick även ett skevt synsätt till om min kropp som slutade med Bulimi. Det fanns inga coacher, kostrådgivare eller tränare som hjälpte oss med de mentala delarna heller vilket jag i dag är glad över att jag själv jobbar mycket med denna bit för olika idrottare och ungdomar.

Då jag var 17 år så bestämde jag mig för att läsa allt jag kom över vad gällde träning av muskler och kosten för att prestera på elitnivå i olika sporter. Då jag insåg att det inte fanns någon kunskap att få annat än genom litteratur. Jag gick kurser och började styrketräna mer och mer och fastnade för detta då jag såg resultat snabbt och kände att min kropp blev starkare och starkare. Mitt självförtroende växte också jag lärde mig vad kosten gjorde för kroppen så min Bulimi försvann. Tillslut vågade jag mig upp på en tävlingsscen i Bodybuilding då jag var 19 år gammal.
Det resulterade i att jag tävlade sen i 15 år, och van ett antal SM guld och åkte på flera stora tävlingar ute i världen som NM,EM och VM. Där jag placerade mig på EM och VM som 6:a.
Sen har jag under åren läst olika utbildningar och kurser för att få än mer kunskap och det är det som jag drivs av idag att lära mig nya saker inom olika områden. Min motivation är att det alltid finns nya studier och vägar att gå för att lyckas komma dit man vill. Jag insåg att det inte fanns den kunskapen inom idrotten eller hälsan som jag hade behövt för att kunna nå mina mål på bästa set. Så att starta ett företag som just inriktar sig på dessa tre element, träning, kost och mentala delen var för mig en självklar sak.
Med detta i bagaget så insåg jag att min kunskap var det inte så många som hade vad gäller träning och kostens betydelse för kroppen och musklerna så jag bestämde mig för att börja jobba med det jag brinner för just hälsa i sin helhet. Jag var bland de första som började jobba som Personlig tränare.
Att jag i dag har fått förmånen att jobba med det jag brinner för, hälsan i sin helhet är ett privilegium och jag Älskar det lika mycket nu som när jag startade PTkonsulterna för 10 år sedan. PTkonsulternas värdegrunder och det jag ser som det viktigaste med Hälsa i dag är just HELHETEN, träning, kosten och det mentala där alla delar spelar en stor roll, för att må så bra vi kan och även kunna lyckas med våra mål. I dag jobbar PTkonsulterna med just dessa tre element för att lyckas. Vi jobbar med varje enskild individ så vi ser vilka av dessa element vi behöver jobba med mest men alla elementen finns alltid med. Det är vad PTkonsulterna står för och alla vi som jobbar inom PTkonsulterna har samma värderingar vilket känns tryggt och fantastiskt rätt…..

Investera i din hälsa det är DIN själ du tar hand om!!!

Adress:
PTkonsulterna.se
Hälsingeg. 5
113 23 Stockholm

Telefon & Email:
Tel: 076-8554445
Email: mille@ptkonsulterna.se

Bolagsinfo:
Orgnr: 969770-1549
Bankgiro: 541-0998

Kommentarer är stängda, men trackbacks och pingbacks är öppna.