Blog

Min mage blir uppblåst av Proteinpulver? Vad är fel?

Min mage blir uppblåst av Proteinpulver? Vad är fel?

Proteinpulver finns det en uppsjö av och inte så lätt att välja det som passar dig. Du ska tänka på vad är målet med att du tar ett kosttillskott som ska ge dig mer protein ? när du ska använda det?  efter träning eller mellis/ kvällsmål,(där det lämpar sig bättre med ett Vassle/whey protein efter träning och ett kasein som mellis eller kvällsmål om du väljer ett mjölkbaserat proteinpulver). Det finns olika märken och sen kommer vi till det viktigaste tycker jag vilket näringsämne de är framställt av tex, mjölk (kasein eller vassle),ägg, soja, ris/hampa protein m.m.

En del som använder proteinpulver får uppsvälld mage och gaser av proteinpulver. Det kan vara att du har svårt att spjälka de konstlade framtagna proteinpulverna eller är du känslig för mjölkproteinet eller laktos i dessa produkter om det är ett mjölkbaserat pulver. Äter du ett ägg protein så kan du vara överkänslig mot ägg, rätt många är det utan att veta om det (känns även då du äter vanliga ägg, det kan du gå och få testat). Pröva ett vegan pulver och se om din mage mår bättre. Nuförtiden finns det många olika på marknaden också med bra smak. Ex på veganska alternativ är, hampa,pumpafrö, ärt,Lupin m.m.
Ha de i en smoothie,

1st  frusenbanan
3 dl cocosmjölk
1/2 dl frysta hallon eller blåbär
2 rågade msk Vegan Proteinpulver

Pröva ett veganskt alternativ och se hur din mage reagerar.

De proteinerna är oftast :

  • ger 50% högkvalitativt protein
  • värdefulla proteinkälla för idrottare, veganer, vegetarianer
  • certifierat ekologiskt
  • Raw
  • vegan
  • GMO fri (En genetiskt modifierad organism (GMO) är förändrad i arvsmassan på ett sätt som inte kan ske naturligt. GMO som kan hota människors hälsa eller hota eller utarma biologisk mångfald i Sverige ska inte släppas ut i miljön)
  • Kemikaliefria bearbetning
  • värdefulla mineraler och vitamininnehåll som kroppen kan ta upp i cellerna.

Lycka till och våga pröva något nytt!!!

PTkonsulterna.se