Anna

Från misslyckat sockermonster till ett tillstånd av nöjdhet och befrielse

Vi vet alla att kakor, godis och nybakad äppelpaj med vaniljsås inte bidrar till viktnedgång eller hjälper oss att nå träningsresultat. Jag visste det också och ägnade stor hjärnverksamhet till att hålla mig borta från det oemotståndliga sockret varvat med att unna mig och mysa med livets goda med motiveringen att jag va värd det efter ett ordentligt träningspass eller för att jag annars åt så nyttigt.

Som tävlingsmänniska och resultatinriktad blev jag dock gång på gång besviken på mig själv eftersom jag inte hade tillräcklig karaktär för att hålla mig borta från alla godsaker och inte heller kunde nå de resultat jag ville med min kropp. Motivation och nya tag varvades ständigt med frustration över misslyckande och en känsla av att jag såg ett som en elefant.

Mitt i det här träffade jag Linda – min superhjälte! Linda ville förstå vem jag är, mina beteendemönster tankar och känslor och gav mig sen ett anpassat matschema och lärde mig äta medvetet. Jag fick en chock! Bara efter två dagar fick jag en känsla av nöjdhet och balans. Genom rätt livsmedel och proportioner vid rätt tillfälle på dagen så hade Linda förvandlat mig från ett misslyckat sockermonster till person med en en känsla av nöjdhet i kroppen som plötsligt inte ville ha något annat än den underbara mat som var bra för mig. Det går inte att beskriva känslan av befrielse, att slippa tänka på om jag ska unna mig eller inte – jag vill inte unna mig! Jag vill bara äta det min kropp mår bra av resten av mitt liv!

Jag kunde förstås se tydlig förändring även på min kropp och vikt men det mest värdefulla är känslan av nöjdhet och balans i kroppen vilket gjort att jag älskar min kropp mer och inte blir ett sockermonster eller en otålig mamma och medmänniska.

//Anna