Mimis

Jag blev stolt över mig själv och stark i själen.

Berättelse av Mimis…

”När jag träffade Linda Edengren första gången hade jag, p.g.a av en rad olika omständigheter, förvandlats från en glad, energisk och hyfsat vältränad kvinna som hade koll och tid för allt, till en totalt sockerberoende, trött och sönderstressad kost-analfabet med ont i lederna och värk i kroppen till följd av diverse skador. Jag sov max 3 timmar i sträck, jobbade 50-80 tim/vecka, grät i smyg för att jag varken kunde eller orkade säga ordet NEJ och jag hade migrän eller vanlig huvudvärk 4-6 gånger per vecka. Det kändes som om att jag inte kunde andas fritt och som att hjärtat satt på utsidan av kroppen, tickades alldeles för fort. Till slut insåg jag att jag hade lagt in högsta växeln med sikte mot en betong-vägg och att jag skulle slå i väldigt hårt om jag inte drog i bromsen.

Jag förklarade för Linda att jag ville (och behövde) bli stark och stolt igen. Stolt över mig själv och stark i själen. Jag ville landa i mig själv och inte i en vägg. Som ett led i denna nya jag-satsning ville jag förstås också bli vältränad och stark i kroppen. Linda föreslog en hel livsstils-förändring med 50 PT timmar inkluderat. Efter att Linda hade läst igenom mitt dåvarande ”kost”-schema sa hon bestämt ”Innan vi gör något annat måste du bli av med ditt sockerberoende och lära dig att äta rätt.” Och ja, eftersom jag faktiskt skulle fylla 50 vilken dag som helst så var det nog på tiden att lära sig vad man bör och inte bör stoppa i sig. Så istället för att stress-äta 2 kanelbullar, 1 latte och 1 kexchoklad i farten till frukost blev det nu fiberhavregrynsgröt och ägg i lugn och ro vid köksbordet! Det kändes otroligt vuxet. Och inget socker alls. I någonting. Jag var i ärlighetens namn ganska tveksam till hur det skulle gå och om jag ens skulle överleva utan sockret. Och det VAR tufft…ibland nästan lite outhärdligt. Men det gick faktiskt över förväntan.

När jag väl fick börja träna så insåg jag snabbt…. hur väldigt långt från vältränad jag var. Linda sa i sitt första utlåtande ”Du har jättebra rörlighet i lederna och din hållning är jättefin… men din rumpa är sten-död. Den måste vi väcka” Jag vågade varken bli förnärmad eller arg. Hon är ju trots allt flerfaldig mästare i bodybuilding. Men jag insåg att detta var exakt vad jag behövde. Jag ville jobba med någon som jag kunde (och vågade) prata med, som säger hur det är utan krusiduller, någon som coachar mig och som pushar och uppmuntrar mig. Och Linda visade sig vara exakt den personen. Nu, efter bara fem månader har jag, iallafall enligt mina mått, gjort gigantiska framsteg! Från att orka 1 (plus en halv tveksam) armhävning klarar jag nu minst 10, jag använder vikter som jag förut inte ens har snuddat vid, jag ser inga röda prickar bakom ögonlocken varken när jag gör burpies eller springer på löpbandet och jag ser konturer på mina armar och mage! Jag har gått ner 9 kilo, allt mitt onödiga fett är borta, anti-sockerkampanjen har givit mig bättre hud och jag har inte längre ont när jag tränar. Men allt det där yttre är egentligen bara en extra-bonus. För den verkliga vinsten är att jag, precis som jag önskade, verkligen känner mig stolt och stark igen. Nätterna spenderar jag på att sova istället för att grubbla och mina migrän-attacker är nu på gränsen till obefintliga. Jag prioriterar min tid bättre, äter mycket sundare och jag känner mig GLAD och LEVANDE. Allt det här sammantaget har också givit mig styrka, ork och framförallt glädje att finnas där för de som står mig nära.

Träningen är numera ett andrum och en naturlig del av min nya livsstil som jag alltid ser fram emot och absolut inte vill missa. Att gå på PT pass med Linda är inte bara hård och sund träning av kroppen, det är också en mental oas för själen. Så om det är fler därute som har tappat bort sig kan jag tveklöst rekommendera att välja denna varma underbara och fantastiskt duktiga kvinna för att genomföra en förändring. …”

TACK Mimis 2.0