Sofie Wreström

Läs om Sofie Wreström viktresa från 105kg till 69kg.

Berättelse av Sofie Wreström…

Sofia med ptkonsulternaNär storlek 46 började sitta tajt insåg jag att det här inte skulle fungera längre, att jag måste göra något. Jag har alltid gillat att shoppa kläder men det brukade alltid sluta med att jag gick ifrån affären tomhänt då inget satt snyggt utan allt satt som tält. Att ha ont i fötterna var vardagen och att ta rulltrappan istället för vanliga trappan vart ett måste om jag inte ville bli sjöblöt och andfådd. Väger nu 90kg men vågen har visat som mest 105 kg.Sofia_w-300x225-1Sofia_w-300x225-2
Jag träffade Linda dagen efter min 20 årsdag och då vägde jag in mig hos henne på 90kg. Då bestämde jag att nu får det vara nog med smågodis och kakor. Jag fick ett matschema som var väldigt enkelt uppbyggt där jag kunde variera själv. Det fungerade jag gick ner i vikt, när jag började med att följa Lindas kost det var då kilona började försvinna i en behaglig takt. Sofia med ptkonsulterna Jag började träna innan frukost i samband med detta och även vissa dagar styrka på eftermiddagarna. Linda sporrade mig till att bli bättre varje gång till vårt nästa möte och jag ville verkligen visa henne att jag minsann kunde!
Jag har aldrig känt att det varit jobbigt att behöva tänka på vad man äter och det har heller aldrig känts som en förlust att hoppa över vissa saker. Det har varit oförskämt enkelt faktiskt, och många gånger har jag faktiskt tänkt tanken ”om det inte var svårare än såhär, varför tog jag inte tag i träningen och maten tidigare?”
Nu fyller jag snart 21 och för ett år sedan kunde jag aldrig tro att jag skulle vara där jag är idag, både mentalt och fysiskt. Vågen visar nu på 69kg…. Vilket jag inte fattar själv riktigt. Att kunna gå in i en butik och kunna köpa kläder i storlek 36/38 är en helt otrolig känsla, skulle jag vilja ha ett plagg lite lösare så kan jag välja en storlek större förut hade jag redan den största och oj vilket utbud jag har nu!
Muskler är snyggt och nu satsar jag på att gå ner de sista kilona och få en stark kropp som orkar med livet! Tack Linda och PTkonsulterna som hjälpt mig på vägen!! För att du hjälpt mig att förstå maten och kur jag ska leva mitt liv. Du har hjälpt mig både med kosten och det mentala så jag vet hur jag ska fortsätta på ett mer hälsosamt sätt…

Kram Sofie